DJI Mavic Pro din SUA

Dece sa nu cumparam DJI Mavic Pro din SUA (Statele unite)

Aparatura electronica destinata pietei americane sau a statelor unite este certificata FCC si corespunde cerintelor si limitarilor din tara respectiva. Pentru Europa folosim certificarile CE, care evident sunt alte reglementari.

Toate UAV-urile care urmeaza sa fie inmatriculate oficial in Romania trebuie sa fie conform certificarii CE si vor fi controlate. Urmare ca nu se pot inmatricula dronele cu certificari FCC pentru ca nu corespund standardelor CE.

Exista si un alt risc, interferente echipamentului cu echipamentele de telecomunicatii, blocharea semnalului si in cel mai rau caz drona nu se mai poate controla si se ajunge la prabusirea echipamentului.

Stiu, exista vanzatori care ofera drone aduse din state si pare destul de apetisanta oferta, dar aveti in vedere ca exista in Romania o legislatie foarte clara in cea ce priveste folosirea si inmatricularea UAV-urilor sau dronelor in spatiu aerian pe teritoriu romaniei. Ar fi pacat sa va treziti cu investitia facuta, si nu aveti voie sa o folositi, decat ilegal.

Bafta!